grill-ázs cake house

Narancsos kupolák pisztáciával és karamell tallérokkal

Narancsos kupolák pisztáciával és karamell tallérokkal

Narancsos kupolák pisztáciával és karamell tallérokkal

Eszközök:

keverőtál, fazék, szögletes sütőforma, szilikon sütőforma 6 7 cm átmérőjű félgömb mélyedéssel,  sütőpapír, szilikon sütőlap, reszelő, botmixer, kézi robotgép, finom szita, spatula, kerek 7 cm átmérőjű szaggató forma, sütő ecset 

6 db-hoz

az elkészítési idő 1 és ¼ óra, sütési idő 30 perc,a hűtési idő 2 ½ óra

Hozzávalók:

A Narancsos tésztához

  • 135 g vaj
  • 135 g tojás fehérje (4-5 db)
  • 50 g darált mandula
  • 50 g liszt
  • 160 g porcukor
  • 30 g sárgabarack lekvár
  • egy bio narancs lereszelt héja

A narancs krémhez

  • 3 lapzselatin (6 g)
  • 3 tojás
  • 200 ml narancslé
  • 2 bio narancs lereszelt héja
  • 140 g cukor
  • 70 g hideg vaj

Karamell tallérokhoz

  • 100 g cukor
  • 30 g vaj
  • 1 evőkanál durvára tört pisztácia

A díszítéshez

  • sárgabarack lekvár
  • 50 g durvára tört pisztácia

Elkészítés

Narancsos tészta:

A sütőt 180 fokra hevítjük. A vajat egy edényben felmelegítjük, amíg egy szép mogyoró színt kap. Levesszük a főzőlapról és lehűtjük.  Egy keverő edényben a tojásfehérjét a darált mandulát, a lisztet és a porcukrot összekeverjük.

A sárgabarack lekvárt, a lehűtött barna vajat és a lereszelt narancshéjat is hozzáadjuk és elkeverjük. A szögletes sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a tészta masszát beleöntjük és az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük amíg a szélei arany barnák lesznek.

Néhány percig a formában hűtjük, aztán egy rácsra fordítjuk és hagyjuk kihűlni

A narancs krém:

A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk, kb 10 perc alatt felpuhítjuk.

A tojásokat egy habverővel felhabosítjuk.

A narancslét a reszelt narancshéjjal és a cukorral felfőzzük. Levesszük a főzőlapról és a folyadékot egy finom szitán a felhabosított tojásokra öntjük. Közben folyamatosan keverjük, és sűrűsödésig tovább melegítjük.

A zselatint kinyomkodjuk, és a krémhez keverjük. Szoba hőmérsékletűre hűtjük majd a vajat egy botmixerrel hozzá keverjük.  

A krémet a szilikonforma mélyedéseibe öntjük és hűtőszekrényben legalább 2 órán keresztül dermesztjük

A karamell tallérok elkészítése:

A sütőt 190 fokra hevítjük. A cukrot egy lábasban óvatosan, keverés nélkül felmelegítjük, amíg szép karamell színt nem kap. Levesszük a főzőlapról és a vajat belekeverjük.

Egy szilikon lapra simítjuk és hagyjuk megdermedni. A karamell lapot darabokra törjük és egy robotgéppel finomra őröljük. A kerek kiszúró formát egy szilikon sütőlapra tesszük, egy kis karamell morzsát szórunk bele. Még öt ugyanilyen kört készítünk a karamell morzsából a szilikon lapra. A darabolt pisztáciát elosztjuk rajtuk és az előmelegített sütőbe tesszük kb, 2-5 percre, míg a karamellmorzsa kerek lappá nem olvad. Majd lehűtjük.

Összeállítás és díszítés:

A narancsos tésztából 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. Egy sütő ecsettel a baracklekvárral bekenjük a széleit körben, majd darabolt pisztáciába forgatjuk.

A krém félgömböket óvatosan kifordítjuk a szilikon formából és a tészta körökre helyezzük, majd a karamell tallérokkal díszítjük.  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!